Apple Macbook Pro

De Macbook Pro 2017 vs. 2018: Wat zijn de verschillen?

De Macbook pro is een handige laptop van Apple met veel functies. Elk jaar komt er een nieuw model op de markt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de 2017 versie en die van 2018. En welke is dan beter? Hier maken we een mooie vergelijking tussen deze twee laptops.

 

Het uiterlijk

Van buiten zien deze Macbook pro's er nogal gelijkaardig uit. De grootte is dan ook voor beide toestellen hetzelfde, namelijk afhankelijk van welke versie je neemt: 13 inch of 15 inch. Ze wegen ook allebei even licht, wat de draagbaarheid verzekert. Laptops zijn nu eenmaal gemaakt om mee te pakken. De toestellen zijn gemaakt van aluminium en glas, met het bekende Apple logo op de achterkant. Beide hebben ze verschillende usb poorten, alsook een poort om je lader in te steken en één voor een koptelefoon.

Wil je alle specificaties van de Macbook Air in een overzicht met elkaar vergelijken? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Macbook Pro

Het innerlijk

Hier merkt men echt het verschil tussen de Macbook pro 2017 en Macbook pro 2018. Maar laten we beginnen met wat hetzelfde is. Het scherm blijft onveranderd, met 227 ppi (pixels per inch) en een hoge resolutie, voor een optimale beeld kwaliteit. Verder hebben beide varianten stereo speakers en een ingebouwde HD camera die beelden opneemt van wel 720p. Volledig opgeladen gaat de batterij ongeveer 10 uur mee.

Qua hardware merken we het verschil vooral in de processor, die van de Macbook pro 2018 is tot wel 70% sneller dan zijn voorganger. Dit merkt men vooral als je meer veeleisende software probeert te draaien. Verder heeft de 2018 versie tot wel dubbel zoveel geheugen als de Macbook pro 2017, je gaat van 16 GB naar 32 GB. Je laptop zal dus niet alleen sneller draaien maar ook veel meer informatie kunnen opslaan. De Macbook van 2018 heeft ook een verbetert toetsenbord en 'Touch Bar', die minder lawaai maakt dan die van zijn voorganger. De 2018 versie maakt gebruik van speciale technologie en registreert zelf het licht in de omgeving en past automatisch de helderheid hierop aan.

De prijs

Ook in de prijs is er natuurlijk een verschil tussen deze twee laptops. Voor een Macbook pro 2017 zul je ongeveer 1350 euro moeten neertellen. Voor de Macbook Pro 2018 is dat zo'n 2000 euro.

 

Conclusie

Welke laptop je kiest, zal vooral afhangen van wat je ermee wil doen. Beide laptops zijn gelijkaardig genoeg qua uiterlijk en beeldscherm dat ze op dit vlak bijna niet te onderscheiden zijn. Ben je echter van plan om erg ingewikkelde programma's te draaien of veel op te slaan, dan zal het extra geheugen en de verbeterde processor van de Macbook uit 2018 sneller iets voor jou zijn.

 

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top