Macbook AIr

Macbook Air 13 inch of Macbook Air 15 inch

Apple brengt van zijn verschillende macbook's vaak ook verschillende formaten uit. Zo ook bij de Macbook Air. De Macbook Air wordt uitgebracht in zowel een 13 inch versie als een 15 inch versie, maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee Macbook's en waarom zou je voor de een of voor juist de ander kiezen? Dat gaan we in deze tekst bekijken.

 

Macbook Air 13 inch of MacBook Air 15 inch

Naast het duidelijke verschil tussen de afmetingen van beide apparaten, zijn er nog een aantal andere verschillen die bij kunnen dragen aan de keuze die je wilt maken wanneer je een Macbook Air wil aanschaffen. Allereerst dus de afmetingen. Op zich is 2 inch niet heel veel, maar voor verschillende benodigdheden kan dit een hoop uitmaken. Wanneer je bijvoorbeeld de Macbook Air voor visuele dingen wil gebruiken dan kan die 2 inch een hoop schelen. Wanneer je de Macbook vaak mee wilt nemen dan is de Macbook Air met 13 inch wel een stukje kleiner en dus makkelijker om mee te nemen naar jouw uiteindelijke bestemming. Dit heeft dus puur te maken met voorkeuren en waar je de Macbook Air voor gaat gebruiken. Wat ook nog anders is aan beide modellen is natuurlijk de prijs. Voor de Macbook Air 15 inch betaal je een stuk minder dan voor zijn kleinere broertje. Wanneer het budget dus beperkt is kun je beter kiezen voor het kleinere model. Of je moet nog even doorsparen voor de duurdere Macbook Air.

Macbook Air 13 inch

Andere verschillen

Naast de afmetingen en prijzen zitten er nog wat verschillen tussen de twee modellen. Vaak heeft de kleinere versie van de Macbook Air een minder goede processor. De processor zorgt ervoor dat jouw Macbook vlekkeloos verloopt. Beide processoren zijn op zich goed, maar die van de grotere macbook heeft natuurlijk meer vermogen nodig om het grotere scherm te kunnen gebruiken. Dit maakt de Macbook air van 13 inch dus net iets beter dan de andere Macbook, maar ook hierbij gaat het om minuscule verschillen.

Wil je alle specificaties van de Macbook Air in een overzicht met elkaar vergelijken? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Tot slot

Een 13 inch MacBook Air of een 15 Inch Macbook Air kopen is dus altijd een goed idee, maar welke van de twee is echt aan jou. Beide modellen presteren goed, maar hebben kleine verschillen die vooral te maken hebben met de voorkeuren die de koper van het product heeft. Zoek je een kleinere en goedkopere macbook Air dan kun je dus beter voor de 13 inch gaan, maar wanneer je een grotere, sterkere Macbook Air zoekt dan kun je dus weer beter voor de 15 inch gaan.

 

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top