Macbook Pro

Macbook kopen: Waar moet je op letten?

Een Macbook kopen is natuurlijk niet iets wat je zomaar even beslist. Vaak zijn ze erg duur en er zijn een aantal verschillende modellen waardoor het handig is om even over deze uitgave na te denken. Om te helpen gaan wij in deze tekst de voor- en nadelen uitlichten en bekijken wat een Macbook nou zo bijzonder maakt. Ook gaan we kijken naar de verschillende modellen die er zijn en wat de verschillen zijn tussen deze modellen.

 

Macbook kopen

Bijna elk jaar brengt Apple verschillende modellen van de Macbook uit. Bijna elk jaar betreft dat de Macbook Air en de Macbook Pro. Het grote verschil tussen deze twee modellen is dat de Macbook Pro vaak een krachtigere en duurdere versie is van de Macbook Air. Dat is niet het enige verschil.

Verschillen Pro en Air

Een groot verschil tussen de twee is het scherm. De Macbook Pro heeft een kwalitatief veel beter scherm dan de Macbook Air. Dit komt bijvoorbeeld naar voren wanneer we kijken naar de lichtsterkte van beide schermen. Die van de Pro gaat tot maar liefst 500 Nits terwijl de Air komt tot een totaal van 300 Nits. Ook beschikt de Macbook Pro over True Tone. Dat is een hulpmiddel die het scherm laat aanpassen aan de omgeving. De Macbook Air beschikt niet over het hulpmiddel.

Een ander groot verschil is de accu. De accu van de Macbook pro gaat ongeveer twee uur minder mee dan die van de Macbook Air. Dit is niet bij alle toepassingen het geval, maar de Macbook pro heeft een krachtigere processor die dus ook meer accu verbruikt dan zijn goedkopere tegenhanger de Macbook Air.

Macbook Pro

Qua bluetooth heeft de Macbook Air een minder krachtigere versie dan zijn duurdere tegenhanger de Macbook Pro. De Macbook Air moet het doen met bluetooth 4.2 waarbij de Macbook Pro een bluetooth 5 verbinding heeft. Het verschil hiertussen heeft te maken met de afstand waarop bluetooth apparatuur werkt.

De graphics van de Macbook Pro zijn een stuk krachtiger dan die van de Macbook Air. Dit zul je bijvoorbeeld merken bij het gebruiken van foto bewerkingssoftware.

Het grootste verschil is natuurlijk het prijsverschil tussen de modellen. De Macbook Air 2018 is een stuk goedkoper dan de Macbook Pro 2018.

Wil je alle specificaties in een duidelijk overzicht naar elkaar zien? Bekijk dan de vergelijk pagina!

Macbook Pro

Touch Bar

Sommige Macbook modellen beschikken over een Touch Bar. Dit zijn alleen Macbook Pro modellen die zowel een 13 als een 15 inch scherm hebben. Van de 13 inch modellen zijn er ook een aantal die geen Touch Bar hebben. De Touch Bar is een strip geschikt voor aanrakingen. De stript vervangt de functietoetsen, maar in deze touch bar zitten alle functies weer verstopt. Afhankelijk van de app waarin gewerkt wordt, veranderen deze functies weer. Deze passen zich dus steeds aan zodat het een soort hulpmiddel wordt om mee te werken.

Touch bar

Macbooks uit 2017

Natuurlijk zijn er ook nog steeds Macbooks te koop uit 2017. Het verschil met de nieuwere modellen bestaat vaak uit het feit dat ze minder krachtig zijn. Ook zijn er vaak kleine aanpassingen op het model gedaan die er voor zorgen dat de Macbook beter te gebruiken is. Vaak scheelt het wel een hoop geld dus bekijk dan vooral of de aanpassingen het voor jou waard zijn.

 

Tot slot

Een hoop dingen dus die je kunt vergelijken om erachter te komen welke Macbook jij wil kopen. Nog een laatste tip is uitkijken naar aanbiedingen. Apple staat er niet bekend om dat zij vaak aanbiedingen doen, maar een macbook in de aanbieding is natuurlijk altijd een groot voordeel.

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top