Macbook Air

Macbook of Windows laptop

Wanneer je een laptop gaat kopen is het natuurlijk altijd belangrijk om goed te vergelijken en onderzoeken welke laptop je het liefst wil hebben. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende besturingssystemen. Dat zijn MacOs voor Apple en Windows voor Microsoft. In tegenstelling tot MacOs kan Windows op verschillende merken laptops staan, maar kan MacOs alleen op Apple laptops staan. Tussen Apple en Microsoft zitten een hoop verschillen die we in deze tekst gaan uitlichten zodat de keuze makkelijker wordt tussen een Apple (Macbook) of Microsoft laptop. Ook gaan we Windows en Macbooks vergelijken.

 

Verschillen

Het grootste punt is natuurlijk voorkeur. De ene persoon heeft liever een IOS product waarbij een andere persoon liever een Windows laptop heeft. Er zijn wel een hoop verschillen tussen de beide besturingssystemen die we hier gaan bekijken.

Prijzen

Vaak zijn de Macbooks een stuk duurder dan Windows laptops. Dit is niet altijd het geval omdat er natuurlijk een hoop verschillende apparaten zijn waar Windows op staat, maar de Macbooks van Apple beginnen een stuk hoger. Wanneer je de Macbooks gaat vergelijken is het wel duidelijk dat er een hoop verschillen zitten tussen de goedkoopste en duurste Macbook. Dit heeft vaak te maken met de kwaliteit van de macbook.

 

Keuze

Het kan van beide kanten zowel een voordeel als een nadeel zijn. Windows heeft een hoop meer keuze dan Apple. Wanneer je moeite hebt met kiezen dan kan een Macbook uitkomst bieden, maar wanneer je iemand bent die alles tot aan bodem uitzoekt dan kan het juist fijner zijn om een groot aantal aan keuzes te hebben. Die mogelijkheid biedt Windows dan weer.

Macbook Pro

Wil je alle specificaties van de Macbook in een overzicht met elkaar vergelijken? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Connecties met andere apparaten

Apple heeft een bijna vlekkeloos contact tussen de verschillende apparaten. Wanneer je dus een systeem zoekt die samenwerkt met jou smartphone en tablet dan kun je het beste kiezen voor een Macbook. Op deze manier kunnen jouw iPhone en iPad op een strakke manier communiceren met jouw macbook. Dit is ideaal voor het opslaan van verschillende bestanden, maar ook bijvoorbeeld wanneer je achter jouw Macbook zit en snel een iMessage bericht wil versturen. Apple biedt de mogelijkheid om dit via de Macbook te doen. Windows is bezig met een inhaalslag, maar de connectie tussen verschillende apparaten werkt nog niet zo goed als die van Apple.

Beveiliging

Omdat er wereldwijd veel minder Macbooks in gebruik zijn dan windows apparaten, zijn er voor Apple apparaten veel minder virussen en malware beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat jouw Macbook veel minder snel aangevallen wordt door deze virussen en veel beter bestand is tegen ze. Een Windows laptop vraagt vaak om een virusscanner wat de laptop kan vertragen.

 

Tot slot

Al met al heeft het dus vooral te maken met persoonlijke voorkeur. Beide apparaten werken goed maar op een totaal verschillende manier. Een leuke bijkomstigheid is dat Windows tegenwoordig ook te installeren is op Macbooks. Mocht je dus echt liever een Macbook hebben, maar Windows een fijner besturingssysteem vinden dan is dat de oplossing.

 

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top