Macbook Pro

MacBook pro 13 inch of MacBook pro 15 inch

De MacBook Pro 13 inch met Touch Bar en de MacBook Pro 15 inch zijn in grote lijnen hetzelfde, maar het is de maat en het gewicht die het verschil maken. Ook de details van de poorten, het potentieel van hun processors, de opslagcapaciteit, de prestaties en de levensduur van de batterijen variëren. Daarnaast is de 15 inch veel duurder.

 

Prestaties

De prestaties kunnen van invloed zijn op je keuze. hoewel beide MacBook Pro’s snelheidsmonsters zijn, is een van hen uitgerust met de snelste onderdelen. Dat is de MacBook Pro 15 inch, die beschikt over 6-core Intel Core i7 en Core i9 CPU's met maximaal 32 GB RAM. Ondertussen is de MacBook Pro 13 inch beperkt tot de minder krachtige quad-core Core i5 en Core i7-processors en haalt hij maximaal 16GB RAM-geheugen.

Macbook Pro

Touch bar

Als je naar de nieuwe, verbeterde Touch Bar MacBook Pro kijkt, lijken ze bijna identiek. De variatie is dat de 15 inch (4,02 pond) 1 pond meer weegt dan zijn 13 inch broer (3,02 pond), wat een behoorlijk merkbaar verschil is als je probeert je tas zo licht mogelijk te houden. Het toetsenbord en de touchpad lijken hetzelfde. De twee trackpads zijn even gevoelig en bieden een vergelijkbare ervaring.

 Scherm

Men kan profiteren van de nieuwste grote weergave van het bedrijf: er is een enorm verschil in aanpassing van de kleur en de intensiteit van het scherm. Hoewel ze er misschien bij de eerste oogopslag hetzelfde uitzien, kan men na zorgvuldiger te kijken zien dat de MacBook pro 15 een beter scherm heeft dan de 13 inch, terwijl het 15 inch MacBook Pro 15,4-inch, 2880 x 1800-pixel scherm groter is dan de kleinere MacBook Pro's 13.3-inch, 2560 x 1600-pixel paneel. In feite blijft de 13 inch kleurrijker, met een 125.3 RGB-gamebeoordeling ( en verslaat daarmee net de 119 procentmarkering van de 15-inch Pro). De 13 inch MacBook schitterde ook feller, met 398 nits versus de 354 nits van de 15 inch MacBook Pro.

Macbook Pro

Wil je alle specificaties van de Macbook Pro in een overzicht met elkaar vergelijken? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Geluid

Hoewel je misschien een perfect geluid boven luidheid verkiest, hebben zowel de 13 inch als de 15 inch MacBook's een degelijk geluid, maar een is toch net iets beter. De 15 inch MacBook kan een luider volume produceren, zonder enige vervorming bij de luidste instellingen.

 

Batterij

Na wat gebruik ziet u het grote verschil tussen de levensduur van de batterij bij het vergelijken van deze twee nieuwe laptops. De 15 inch MacBook Pro kan 10 uur en 19 minuten meegaan, zelfs tijdens het surfen op websites. Ondertussen kan de batterij van de 13 inch MacBook Pro 8 uur en 40 minuten meegaan.

 

Tot slot

De 15 inch wint op veel levels van de MacBook Pro 13 inch en dit geeft belangrijke redenen om de 15 inch-versie aan te schaffen. In het geval 13 inch pro echter goed is opgewaardeerd met een 8e Gen Core i7 CPU, 32GB RAM en discrete Radeon Pro 555X (4GB) graphics kun je genieten van een vergelijkbare kwaliteit.

 

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top