Macbook Air

Refurbished Macbook

Een refurbished apparaat is een term die in de IT-wereld al lang voor komt. Een refurbished apparaat is een apparaat dat gebruikt is, maar niet meer gebruikt wordt. Een professional kijkt dit apparaat na, vervangt en repareert eventueel onderdelen en verkoopt hem daarna verder aan een volgende eigenaar. Vaak zijn het dus verouderde apparaten met soms een nieuwe binnenkant. Vaak worden er bepaalde garanties gesteld aan het apparaat alvorens het opnieuw verkocht mag worden. Zo kan het voorkomen dat de binnenkant van een apparaat dus nieuwer is dan de buitenkant.

Macbook Air

Voor- en nadelen

Aan een refurbished apparaat zitten, zoals eigenlijk bij alles, zowel voor- als nadelen. Hieronder gaan we even kijken naar zowel de voor- als nadelen en waarom deze worden ervaren op die manier.

 

Voordelen

Een belangrijk voordeel is natuurlijk de prijs van het product. Voor een refurbished apparaat betaal je een stuk minder dan voor een gloednieuw apparaat. Belangrijk is wel dat je alsnog goed kijkt naar het product. Hij kan dan enorm goedkoop zijn, dat hoeft niet te betekenen dat het apparaat ook nog goed werkt. Vaak is het, zoals bij alle producten, hoe goedkoper, hoe slechter de kwaliteit. Dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zien. Het kan wel een mogelijkheid zijn om een goedkope Macbook te scoren.

Een ander voordeel van een refurbished Macbook is dat deze niet lang in gebruik is geweest. Het is geen tweedehands apparaat dat al 10 jaar meegaat, maar een apparaat wat na een jaar vervangen is voor zijn nieuwere versie.

Een laatste voordeel kan zijn dat er bijna altijd garantie wordt geboden op de Macbooks die refurbished zijn. Wanneer er uiteindelijk toch iets kapot is dan kan dit nog gerepareerd worden door de verkoper. Let er wel goed op, want niet iedere verkoper biedt dit aan.

 

Nadelen

Een nadeel kan zijn dat het apparaat verborgen gebreken heeft. Wanneer je gaat kijken voor de Macbook lijkt hij in goede staat, maar blijkt hij achteraf toch gebreken te vertonen. Wanneer er geen garantie wordt geboden kan hier weinig aangedaan worden. Er wordt verwacht dat er goed gekeken wordt door de koper voor hij het product koopt.

Een ander nadeel kan de beschikbaarheid zijn. Wanneer je een nieuwe Macbook koopt dan is deze in elk formaat en elke beschikbare kleur te krijgen. Wanneer het een refurbished apparaat betreft gaat het alleen over de apparaten die op dat moment op voorraad zijn.

Een laatst nadeel is dat je bij nieuwere modellen vaak niet veel minder betaalt voor een gebruikt apparaat. Je kan dan soms beter voor een nieuwe kiezen om zeker te weten dat er geen verborgen gebreken zijn.

Wil je alle specificaties van de Macbooks in een overzicht met elkaar vergelijken? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Tot slot

Al met al heeft een refurbished apparaat dus zijn voor- en nadelen. Vaak scheelt het een hoop in de prijs, maar het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen zodat er geen verborgen gebreken achteraf kunnen zijn. Het zou eventueel kunnen betekenen dat je een goedkope Macbook kunt kopen die normaliter een stuk duurder is.

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top