Macbook Pro

Voordelen Touch bar en Touch ID

Sinds 2016 heeft Apple op bepaalde modellen van zijn MacBook Pro’s de Touch bar en Touch ID geïntroduceerd. Wat kan men precies met deze hulpmiddelen en waarom zou je kunnen kiezen voor een MacBook die deze systemen wel heeft in plaats van een MacBook die deze systemen niet heeft. In deze tekst gaan we kijken wat de voor- en nadelen zijn en waarom je dus eventueel voor wel of niet zou kunnen kiezen.

 

Touchbar

De Touch bar is een hulpmiddel die Apple sinds 2016 op sommige modellen van de MacBook pro heeft geïntroduceerd. Het is een aanraakgevoelige strook die zich bevindt op het bovenste gedeelte van de toetsenbord van het apparaat. De strook bevindt zich op de plek waar eerst de functietoetsen van de MacBook Pro zaten. De strook is een hulpmiddel die zich aanpast op veel apps die de MacBook gebruikt. Zo zitten er bewerk opties op de strook wanneer je bijvoorbeeld foto’s aan het bewerken bent. Wanneer je een tekst schrijft dan bevinden zich op de balk de verschillende lettertypes, maar ook emojis. Je kunt de bar gebruiken door er op te klikken als een touch screen of door te slepen over de balk. Op deze manier kom je weer uit bij nieuwe menu’s en dergelijken. Helemaal rechts op de Touchbar vindt je de Touch ID.

TouchID

De Touch ID is een hulpmiddel die Apple al op zijn telefoons had, maar ook sinds 2016 gebruikt op bepaalde modellen van de MacBook Pro. Via dit hulpmiddel kun je inloggen door middel van een vingerafdruk scanner, maar ook eventuele betalingen verrichten of andere apps openen die samenwerken met het systeem. Op deze manier gaat alles via de vingerafdruk en zorgt dit er dus voor dat alle systemen een stuk beter beveiligd zijn dan wanneer je alleen een code gebruikt om het systeem op slot te zetten. Ook hoef je hierdoor geen moeilijke wachtwoorden te onthouden, maar kun je dus gewoon je vinger gebruiken om in te loggen.

Touch bar

Wil je een overzicht zien met welke Macbooks zijn uitgerust met een Touch Bar of Touch ID? Bekijk dan de vergelijk pagina.

Welke modellen

Beide systemen zijn dus op dit moment niet op elke MacBook te vinden, maar alleen op bepaalde gevallen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de hulpmiddelen op steeds meer MacBooks verschijnen, maar dat is op dit moment helaas nog niet het geval. De modellen waar beide Touch systemen op zitten zijn de MacBook Pro’s van 13 en 15 inch vanaf 2016. Let op dat er nog steeds ook een MacBook pro van 13 inch is die geen touch functies heeft. Het is dus alleen op bepaalde modellen.

 

Tot slot

Is het een onmisbaar iets? Absoluut niet. Beide systemen kunnen handig zijn voor bepaalde applicaties, maar zijn niet onmisbaar. Voordelen zijn er zeker, maar dat houdt wel in dat er een veel grote prijskaartje aan de MacBook komt hangen. Dit is dus een overweging die iedereen zelf zou moeten maken. Ook zijn de touch applicaties niet op elke MacBook te krijgen, maar alleen op bepaalde modellen. Kijk dus goed naar welk model je wilt en of je wel of niet beide systemen wil hebben.

Ben je van plan een Macbook te gaan kopen?

Bekijk de voordeligste prijzen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt. Je kunt ook alle verkopers bekijken.

Scroll to top